Automate your Marketing
with Womplify




 
-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 2-Aug-2008 11:40 Email | Share | | Bookmark
Sarawak Regatta 2008 (1-3 August 2008)

cheekynye Darwisy senyum!
 
 
View all 6 photos...
waaahhhh cargass gitu mengupdate...Darwisy tengah tido so senanglah nak relax kejap...

petang tadi turun ke waterfront nak tgk sarawak regatta ni...hihi last year turun Mama tengah sarat preggy...this year dah berempatlah pulak....kalo nak tau ni event setiap tahun yang kitorang tak akan miss hehe....regatta ni actually lumba perahu yang dibuat kat sungai sarawak tu...nak tahu lebih lanjut sila klik Sarawak Regatta (duta tak bertauliah)

Ni antara gambar yang sempat diambil sebab sangatlah sesaknya dengan manusia kat waterfront tu...walaupun hujan lebat!


we all sedondon pakai baju "Hard Rock Cafe" tapi Pa & Ma tak bergambar sama



antara perahu yang bertanding...





Wednesday, 30-Jul-2008 12:26 Email | Share | | Bookmark
Damai Beach Getaway

3D2N getaway
this is where we stay...
the beach
View all 18 photos...
Backdated entry lagi very the malas lah Mama skang ni...semester dah mula and we have 'big event' to handle in mid august phewww for the big event...nanti Mama update...

So getaway ni Mama planned last month lagi and happened to be on last 16-18 July...hik hik...teringin nak bawak Darwisy swimming so we decided to stay @ Damai Beach....Since on that day was weekdays...yang ramai hanyalah tourist yang masih stay after Rainforest World Music Festival lepas...

Asha dan Darwisy sangatlah excited sampai tanak naik dari pool tu...cuma Darwisy je Mama tepaksa bawak naik awal sebab nampak dia sejuk sangat...kang tak pasal2x dapat flu plak hehe...tak banyak aktiviti pun cuma jalan2x around the beach and main2x kat kids village je...balik bilik hanya untuk makan and tido je huhu...sangat best..hilang tensen pasal keja segala









Wednesday, 9-Jul-2008 13:47 Email | Share | | Bookmark
-== 7 * 8 * 9 ==-

Why 7 * 8 * 9...??? hehe makna tersirat tu...

7

7 Julai lepas Asha dah masuk 37 bulan...tapi Mama sengaja tak upload dulu pasal entry bulan ni memang special sangat! that's why hold dulu walaupun excited gak Masa gambar ni diambil, Asha nangis sebab jari kaki dia tersepit kat laci... cemana tuh..?? actually dia dok kat kaunter cashier and kaki terjuntai2 masuk lam laci..tu pasal bila Papa dia tolak laci tu tak sedar plak kaki sang puteri tu terkepit...so meraunglah si member...hehe Mama tak kesaaahhh hambik jer gambar dia nangis camtu...and tak sah lah kan kalo takde gambar ngan CJ7 dia tu....huhu takleh tinggal! dia panggil CJ7 dia 'Baby' memacam lah perangai Asha ni





8

And yesterday (08.07.08) Darwisy lak turns 8 months old...huhu MyMumuk tu dah terer nerap, duduk, menyusur ke depan and belakang...then dah start angkat punggung nak merangkak lak...maybe kalo badan dia ringan dah merangkak kot and paling suka mandi! dia suka splash2 air tu sebab bunyi kuat...so this weekend nak bwk MyKids ni pegi swimming plak...cemana lah rupa Darwisy ni pakai swimming trunk eh..?? ari tu fitting Pa & Ma bantai gelak sebab peha dia tu sgt berisi and tak muat lak nak masuk...seb baik jumpa saiz besar sket hehe...teruklah Pa & Ma ni kan...ader plak gelak kat anak sendiri!





9

9hb lak...which is today is my 28th birthday...enuff said...enjoy the pics




*Gambar kek tu sekadar hiasan!


Saturday, 7-Jun-2008 03:00 Email | Share | | Bookmark
I am 3 years old, already :D

Alhamdulillah…Syukur sangat sebab Birthday Party Asha berjalan dengan lancar…walaupun cuaca mendung and lewat petang tu hujan turun dengan lebat, but Mama rasa puas hati sangat…terasa berbaloi penat lelah Mama, Papa and my in-laws family yang BZ buat preparation since a month ago…phewww





We just plan a simple celebration but it turns out to be a blast one coz of the guests Yeah..tak sangka ramai gak yang datang and we were all worried about the food..takut tak cukup muehehehhe…meja pun tak cukup gak..ada yg terpaksa berdiri..ada yang angkat meja sampai kat kanopi luar plak huhu...sorry bebanyak pada guests yang datang...next time we will be more prepared


At first, we plan a different theme party for Asha and the cuz…tapi tak sesuai plak for the birthday girls…so we decided ‘that theme party’ to be held for Darwisy sebab sesuai sangat dengan dia yang boy itu kan…hik hik…So ‘that theme party’ is KIV first…hmmm ‘that theme party’ of course rahsia lah kan


So for Asha’s party this time takde theme sgtlah…Cuma Asha request nak birthday cake Mickey Mouse huhu…dah pandai demand makcik tu…sib baik dia tak mintak birthday cake CJ7!!! Mana nak carik..??? then we just prepared Mickey’s Invitation & Thank You card for Asha and Barbie for her cuz…kalo kat Kuching ni..this kind of theme party tak lah popular sgt hehe…selalunya dorang datang style ‘redah jer’…tapi tak cuba tak tau plak kan…so 1st attempt nanti during Darwisy nye birthday le hihi


Party starts at 3 pm but common lah kan..janji melayu hihi…most of the guests arrived at 3.30 pm…then bila most of the invited kids datang..we start the cake cutting session…ehem at this time..Asha mengamuk tak tentu pasal…tanak tiup lilin..tanak berdiri depan cake…tanak potong kek…so tepakse lah pujuk dulu janji macam² ngan dia…then baru dia nak..itu pun muka toksah cakaplah kan…birthday girl masam sepanjang masa!!! Haizzzz





Then it’s ‘Makan’ time…hehe….menu of the day…kita just prepare Laksa Sarawak…Nasi Goreng Kampung…’Mee Goreng Terjun’ (last minute)…Ayam Goreng…Sausage…Nugget and Desserts bermacam jenis…Mama and the family tak sempat nak makan sebab sebok layan tetamu…malam tu baru dapat makan…huhu lapar sangat…just makan desserts je sementara layan the guests…huarghhhh sadis sungguh!



Game yang menarik hati most of the guests tak lain tak bukan musical chairs lah ngehehehe…Mak Bapak yang hover tau dari anak suruh rebut kerusi cepat²!!! Keh keh keh kelakar betul sampai ada yang jatuh dari kerusi…kesian…tapi apa pun…semua happy pada masa tu…best sangat bila tgk the guests enjoy each and every minute of the party…that’s why berbaloi betul Mama rasa walaupun penat yang amat!!!

All the pictures taken by Hubby’s cousin…ni pun separuh je hehe…Mama tak larat lah nak tempek seme…gambar dengan guests pun tak letak sebab banyak ‘candid’ ekekekeke...so ini je yg sempat Mama buat…gambar the kids main game pun tak letak gak (apa lah Mama ni..malas!) hehe so just enjoy these pics yah





Not forgetting to my one and only Mumuk... Happy 7 months old...makin berat and kuat makan!!!!





Thursday, 15-May-2008 11:42 Email | Share | | Bookmark
Our Labor of Love...

Owh not again...Mama for the second time tak dapat nak upload 'monthly birthday' dorang ni accordingly huhu...sorry dear!





Happy 35th months old Asha...huh one month more to go...Mama dah plan nak buat the birthday party sebab betul2 falls on Saturday (07.06.08) and coincidence with SPB YDP Agong's birthday also...wowiiiee tapi ofis Mama lak buat picnic on the same day haizzzzz cemana nih...kaco plan betul la...Mama dah plan lama dah...hmmm tgklah cemana...

And Mumuk...as your name implies..you are getting chubbier each day hehe..bak kata your aunts di KK tu...peha tu cam kena sengat tebuan dah...bengkak tak surut...ngehehehe geram jer nak geget...




Ni plak gambar masa kat Sabah...dengan Nek Atuk and Nenek2 yg lain...sib baik Darwisy tak memilih...elok je nak kat orang...best je Mama nak relax hehe...sbb banyak 'baby sitter' yg tlg tengokkan...tapi balik pun tak lama...Mama bukannya dapat cuti lelama pun..huhu..takpe InsyaAllah...raya nanti kita jumpa lagi eh...

Time balik tu Asha kena tinggal lak ngan Papa...kesian 'makcik' tu...meraung kat airport cari Mama dia...huk huk...sedih gak tgk dia pukul Papa masa Mama dah boarding Mama pun tak sanggup nak tinggalkan Asha tapi tak larat lah nak bawak dua sekali...susah nak control...hmmm

For the 1st time Mama celebrate Mother's Day without Asha...huhu sedih...tapi Asha lagi sedih..still merajuk sebab kena tinggal Mama...cakap pun nak tanak je...huarrgghhh sedih sangat..siap soh balik cepat lagi tu...alahaiiii macamlah KK-Kuching tu KLCC-Pavillion plak kan...kalo dekat takpe lah sayang oiii...Thanks also kepada FP mommies yang wish Mother's day via FP or SMS...pelan2 Mama reply eh..no heart feeling OK...so Happy Mother's Day to all






[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net