-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 25-Apr-2008 02:05 Email | Share | | Bookmark
Tag Bunga Kantan :D



Touch of nature..

This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!

Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************

Tag from Ina a.k.a Ibu 2AZ

1) leezsa

2) fiedah

3) zully

4) farah

5) izan

6) ita

7) lieya

olie

9) kak daalia

10) yana

Another tag from Iza a.k.a Mama Haikal

1. Yong - Mama Chempaka
2. Lieya - Mama Damia & Mirza
3. Zana - Mama Batrice
4. Kak Mimi - Mama Farhan & Emily
5. Olie - Mama Asha
6. Aza - Mama Afiq
7. Anisah - Mama Qasih
8. Kak Emy - Mama Ezhan & Erfan
9. Farahbakty - Mama Darwisy & Dani
10. Zura - Mama Irdina & Arissa
11. Fiedah - Mama Ashadieyah
12. Fiza - Mama Wawa & Nadia
13. As - Mama Adriana
14. Suhana - Mama Maryam
15. kc - Mama Ayin & Alia

So bunga kantan ini Mama dedicate kepada:

1. Lynn - Mummy Nini
2. Ila - Mummy Rizq Syahmi
3. Anna - Mama Irdina
4. Zizie - Mama Fenriz
5. Kent - Mommy Nadiah & Danish
6. Raz - Mommy Daniel & Dania
7. Nor - Mommy Hafiy
8. Ica - Mama Syirah + Ayesha
9. Heldamelissa
10. Akma - Mama 2El's
11. Zie - Ibu Afia
12. Gee - Mama 2Imel's
13. Julie - Mama Iman


Monday, 14-Apr-2008 04:46 Email | Share | | Bookmark
Entry 07.04.08 & 08.04.08

It has been 6 weeks since the last updates...whoaaa betapa sangat BZ Mama skang ni...huhu...sampai terlepas entry 'monthly birthday' utk anak2 Mama...tapi takpe better late than never kan



Dah seminggu Darwisy down with flu and wet cough..kesian seawal 5 bulan dah kena 'neb'...jangkit dari Kak Asha and the cousins actually...tambah plak since maid dah balik ni..Mama letak Darwisy kat nursery..so sakit tu melarat2...kesian 'Mumuk' meraung dia 1st time kena 'neb'...pagi tadi bwk pegi 'neb' lagi doktor soh monitor...kalo masih gak wheezing, tak dpt tido...and takmo minum susu...kena suction plak...adeh laaa suction tu la yg Mama takmo...sakit wooo sampai kuar darah bagai..pasal masuk kat hidung...isk...isk ngeri plak...seblom kena suction biarlah Mama bwk pegi 'neb' jer...tak kira lah tgh mlm atau subuh buta pun...yg penting takmo suction ngeee




08.04.08 lepas Darwisy dah genap 5 bulan and tepat hari ni plak - 5 bulan 5 hari..'Mumuk' Mama tu dah berjaya menerapkan diri...huhu bravo my boy! walaupun lambat...tapi Mama and Papa happy sesangat...ingatkan Darwisy cam Kak Asha gak..tak nerap...tak merangkak...terus duduk and jalan...Alhamdulillah..sakitnya tu ada hikmah...nak pandai rupanya...tapi Mama tetap nak Darwisy sembuh cepat...kesian dengar dia batuk sampai meneran2 camtu...sakitttt sangat...




Haaa..puteri Mama sorang ni plak dah 2 tahun 10 bulan...hmm 2 bulan lagi nak masuk 3 thn..tapi Kak Asha ni kemain nakal and manja lagi...mcm2 dia nak explore sampai pening Mama and Papa dibuatnya...grrrr kejap2 good girl...kejap2 meragam...minta perhatianlah katakan...huuhu...




Hmm tengok tu gara2 nak jadik zombie kampung pisang..habis satu botol bedak dia tabur! huh kat atas katil pun ada...haaaa kan dah kena marah oleh Mama...tapi pandai plak dia ambik hati pujuk2 Mama masa tu...huhu...sabo je lah! Mama notice Kak Asha ni sayaaaannnng sangat kat Darwisy...Alhamdulillah...walaupun kengkadang dia jeles...tapi dia very protective kat adik dia hehe...terserlah gak ciri2 ke'Kakak'an dia tu bleh ngamuk kalo org kata nak ambik adik dia kihkihkih...kengkadang tu bila main berdua...ada je bende yg dia nak ajar adik dia...soh pegang teether...gigit teether...tergelak gak Mama nengok Kak Asha tu ajar adik dia mcmlah adik dia dah besar sgt...Apa2pun...Mama doakan anak2 Mama ni membesar sebagai anak yg pintar..cerdik...soleh dan solehah...Amiinnnn


Saturday, 8-Mar-2008 02:35 Email | Share | | Bookmark
08.03.08 - 4 months old



Happy 4 months old Mumuk! huhu Si Mumuk Mama ni kemain berat lagi...yesterday's check-up dah 7.16kg no wonder lah bila Mama bagi susu sampai sakit belakang ni...kalo dukung pun kejap2 beralih tangan...kiri...kanan...phewww

A bit shy compared tu his Kakak...walaupun rajin mengomel to himself...yes..kalo biar dia sensorang...dia leka mengomel ntah hapa2 at this age, Kakak dia kemain bising and kuat melalak kalo tak dilayan...tapi Darwisy OK...tak bising pun...tapi Mama still layan sebab tak baik utk perkembangan dia huhu nanti dia rasa tersisih or etc and that is not good

Darwisy baru nak belajar senget tapi rasanya macam Kakak dia juga...tak akan meniarap or merangkak...mesti terus duduk nih...not that Mama -ve in this part tapi memang dah ngikut Mama sendiri yg tak meniarap..tak merangkak...alih2 duduk and terus jalan ngehehehhe...lagipun kalo compare ngan Kakaknya....Asha mula senget masa umur 3 bulan...tapi Darwisy ni dah 4 bulan pun masih malas nak menyenget badan sendiri...faktor berat badan dia kot letak on his tummy pun tak suka...menjerit nangis dia huhu..melepas lagi Mama nak tengok proper development cam baby lain tu...tapi asalkan it's normal syukurlah I won't ask for more

p/s Coincidentally, today is my PIL's birthday...doa kami supaya 'Nek Duwin' sihat...panjang umur dan murah rezeki...Amiinnn


Friday, 7-Mar-2008 05:28 Email | Share | | Bookmark
I am 2 years and 9 months old...



waahhh lamanya Mama tak updet...sebulan gitu...huhu...Mama sangatlah BZ dengan assignment dan mid term test Mama sepanjang bulan lepas...tu la pasal..ni pun dapat break kejap then akan start BZ lagi sampailah student Mama habis final exam and Mama sendiri habis exam tak larat rasanya bila fikir seme tuh...tapi Mama kena kuatkan semangat

Asha bila dah makin besar ni...makin pandai tiru perangai orang...takut gak dia terikut yg tak baik...macam yang selalu kat TV tu...tapi still boleh dilarang...kengkadang tu degil gak sampai tangan Mama ni lekat gak kat kaki dia tu makin becok and kuat tanya soklan pun ye jugak...since itu baik utk brain development...so layankan aje....



gambar ni plak ambik kat tHe Spring last week....inflatable Thomas the train ni buat promosi..main dlm 15 minit utk RM3 huishhhh pandai betul dorang bisnes hehe...mulanya tu Asha takut gak nak naik sebab bebudak yg lain tu sgtlah ganas!!! grrrr tapi dah nak ke penghujung masa 15 minit tu barulah enjin dia panas sampai tanak kuar walau dah kena warning dek guard tu rasanya takde apa lagi kot hehe so Happy 33 months old Asha dear *wink muacchhh*


Friday, 8-Feb-2008 02:35 Email | Share | | Bookmark
08.02.08 = 3 months old



Yes...another advance entry seb baik beza sehari jer nak updet monthly 'birthday' diorang nih....tak lah jugak penat sangat..hehe...anak Mama sorang ni pun nak belajar kepoh dari kakaknya...mulut dia pun rajin mengomel gak kalo kita agah...tu siap ngan air liur tu meleleh-leleh...makin berat! tak tau plak berapa kilo sebab check-up 2 bulan sekali...hmmm rambut dia Mama notice lambat nak tumbuh...erk nak pakai tonic kot Papa cakap... tak banyak songeh..hanya meragam bila ngantuk atau nak susu....Alhamdulillah...semoga Darwisy membesar macam bebudak lain jugak...apa yang Mama doa untuk Kakak..macam tu jugaklah untuk adik...


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net