-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 24-Oct-2007 03:19 Email | Share | | Bookmark
No Pictures :-(










huhu...percaya tak kalo Mama cakap hari raya tahun ni kami sekeluarga tak ambik gambar raya langsung..?? percayalahhhhhhhhh sebab cuma 2 keping gambar ni jer sempat diambil tu pon guna henpon Papa sebelum rumah kami diserang 2 hari berturut-turut oleh para tetamu! haizzz hampa tu memanglah hampa....tapi memang tak dapat buat apa pun...sebab kami sekeluarga pun terkejut raya tahun ni punyalah ramai orang yang datang hehe...plan asal buat open house raya kedua...tapi my FIL jemput kengkawan dia 1st raya tu...dari lepas sembahyang raya lebih kurang kol 10 tuh sampailah ke malam orang tak putus²...perghhhh sampaikan makanan yang ada pun terpaksa di top-up...

1st Raya tu kalo ikut tema tahun ni ialah light green...tapi oleh kerana 'clashed' ngan my BIL...so tukar ke biru lah pulak...haaa baju yg Asha pakai ni lah kaler kitorang 1st raya ni...baju Mama plak 'jubah kurung' ehehhee sebab perut boyot kan..so semua baju tu ala² 'jubah kurung'...kat dalam jubah panjang...pastu yg kat luar tu dia buat sampai paras lutut jer...sekali nampak macam baju kurung...tapi actually jubah hehe...Mama beli yang ready made jerk...

2nd Raya...baru kitorang sedondon light green....kebetulan wat open house...ramai gak yg pakai light green ehehehe seb baik tak ada yang sama baju tihihi...ni pon penat gak layan tetamu yg datang seawal 10 pagi! chess kita buat open house kol 12 tgh hari daaa...tapi layaaannnn kan aje

3rd Raya...kitorang sedondon purple plak...aisey raya sakan nih...lepas tu baru rotate color baju ekekkee...budget sampai 3rd raya jerk...kalo Asha tu lainlah...raya seminggu pun baju dia dok tukar lain²....hehe...takpe lah budak kecik lagi...lagipun 'Baby AD' punya turn raya sakan raya haji Disember nih...so takpe lah...nanti Kak Asha dia terpaksalah mengalah ....tapi kalo ada kesempatan...sebelum due nanti nak jugak sarung baju raya tu and buat photoshoot sendiri kat umah...at least ada gak kenangan beraya dengan perut boyot nih... InsyaAllah...raya haji nanti berempatlah kami...doakan semoga Mama dapat menempuhi 'waktu itu' dengan selamat ye...

p/s Minta ampun dan maaf Zubye...sebab takde kesempatan nak call atau jumpa sebab bz tak hengat...pastu Mama dah exhausted gak start raya ketiga dan seterusnya disebabkan kaki yang bengkak dan tumit pecah mood nak berziarah masa tu pun dah turun huhu...InsyaAllah kita akan berjumpa juga


Sunday, 7-Oct-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
07.10.07 - 28 Months old & Salam Lebaran




Phew...pejam celik dah tinggal beberapa hari lagi nak raya Mama plak terlebih excited...sebok dengan persiapan baju raya...kuih raya...walaupun dalam keadaan yang sarat huhu Alhamdulillah...puteri Mama nan sorang itu...dah pun 2 tahun 4 bulan...kemain becok lagi mulut tuh tak reti nak diam...pantang nengok orang rumah nak jalan...tak kira sapa...mesti cakap "nak ikut" kalo tak sure dia melalak! haizzz

Skang ni pun peel tido awal then bleh bangun tengah malam...bawak jalan! kalo tak dia nangis...tapi of course lah Pa & Ma tak layan...nak ke mana malam² buta orang tengah sedap nak tido... so tepakse lah pujuk dengan macam²...tengok Mickey Mouse lah...Barney lah...memacam lah...janji mata dia lekat kat TV...adeh lah..makin dekat adik dia nak kuar nih...makin banyak ragamnya...memang camtu ker..?? huhu ntah lah...sabo je lah

Mama start cuti Jumaat ni dan oleh itu ingin mengambil kesempatan untuk mengucapkan kepada FP mommies sekalian alam hehe "Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin"...manalah tahu...pernah menyakiti hati FP Mommies dengan komen² yg 'selamber' ker... haraplah dimaafkan ye...dah nama manusia ni..takde yg sempurna...kepada yg balik kampung...selamat pergi dan selamat balik...hati² memandu...dan semoga Aidilfitri tahun ini lebih bermakna dan berseri di samping keluarga tersayang


Friday, 28-Sep-2007 07:49 Email | Share | | Bookmark
The tagging again... :D

Been tagged again by who else Lynn (Mummy Nini) lah

Tag Mode: 5 blogger (tapi Mama rasa rata2x dah kena so tak yah tag lah hehe)


5 things found in my bag

1) Handphone
2) Purse
3) Note book + pen (dlm ni ada to do list...to buy list...ermm mcm2x lagilah hehe)
4) Swipe card
5) Thumb drive

5 things found in my purse
1. I/C cards, ATM cards, Privilege cards, Credit cards, Clinic cards...segala mak nenek card hehe
2. Gambar family and Hubby alone
3. Cash money of course!
4. Coins (buat berat purse jerk)
5. Resit pembelian di semua shopping complex ngehehehhe

5 favorite things in my room
1. My queen sized bed plus two matching side tables and single bed for Asha
2. Two 2-doors sets wardrobe of me and hubby, cupboard for Asha, drawers for baby "AD"
3. Wedding portrait, family portrait and a number of our photo frames around the room hihi
4. TV and DVD set (a must!)
5. A rack to store my magazines, pills for me and hubby, toiletries for us

5 things i’ve always wanted to do
1. On leave (definitely NO at this time)
2. Shopping (tapi tak larat nak jalan..berat perut!!!)
3. Jalan2x bazaar Ramadhan (huhu sesak beb lagilah tak larat)
4. Holiday with Hubby and Asha
5. SAHM (duuhhh nanti duit shopping tak cukup!)

5 things I’m currently into
1. Do this tag lah
2. Read novel
3. Prepare lectures
4. Check emails and FP
5. Tunggu masa nak balik yea..yea...


pheww berpeluh gak buat tag nih hihi...takpe lah...janji siap!


Thursday, 27-Sep-2007 05:28 Email | Share | | Bookmark
Believe it or not ;P




hmm macam tak caya pun ada...sebab mostly cakap Asha iras Papa to be exact iras my MIL huhu...tapi puas hati lah...ada iras Mama...ngehehehe mesti Papa protes nih

well Mommies out there...you can have a try on this...very cool...just browse http://www.myheritage.com have fun y'all


Wednesday, 19-Sep-2007 04:53 Email | Share | | Bookmark
The tagging! :D

1 Million Galore Tag!
Now, what would you do if you had one million in your possession ?
(tagged by – Lynn (Mummy Nini)

Instructions :
**Start Copy**
Proposition: If you Have $1,000,000.00

Requirements: continue above sentences

Tag Mode:
Tag 5 blogger 1st - You leave their blog and post link and add to the list below.
2nd - Let the blogger you want to tag know they been tagged by comment in their blog or etc.

oleh kerana Mama penat, Mama takmo lah tag sesape...sbb mostly yg nak di'tag' tu dah buat huhu...

What They Do With Their $1 Million

1. SYH will spend for Family.
2. Miche will give to the needy.
3. Montessorimum will keepsake.
4. Mumsgather will secure her kids’ financial future.
5. bkworm will be debt free.
6. Dancing Queen will go on a lifelong holiday.
7. Eve will invest in properties.
8. dieselfire will create a foundation for underprivileged students.
9. Underneath The Stars will put aside for kids education.
10.AmiraZefr will invest in her kids trust fund and set aside for some TLC holiday trips.
11.Irene Yaya will buy a property in Dubai or Abu Dhabi
12.Alin will invest all her mills to Women in Science. To do: nausea control pills!
13. Hanna will do the right thing and pay off all debts, save and invest to be financially independent and not work again ever!!
14. Rita will pay all the debts, put funds for the kids, travel with the kids, parents & siblings and finally will invest so that Rita don't have to work so that Rita can look after the kids only nothing else!
15.Akma will pay all her debts, put aside in trust unit @ FD,shopping and set aside for some holiday trips-round da world!!
16. Raz will secure her children's educational fund, invest & invest more!
17. Lynn nak buat Theme Park sendiri 1 million tak cukup beb… oklah I will bring my daughter enjoy Disney Cruise (Luxurious Cruise all about Disney cartoon character) .. yeehhaaa .. berangan tuuu…
18. Fiedah will clear all her debts, hubby's debts, mom's debts, perform Hajj, allocate for her children education fund, put in ASB, Unit Trust, invest in business, real-estate and etc. and the most important things also...shopping and travelling round the world


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net