-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 3-Aug-2007 02:01 Email | Share | | Bookmark
August the Anniversary Month :D

Yay! Ogos datang lagi...hehe in three weeks time...we will mark our 3rd year anniversary...hmm lama lagi tuh...unfortunately, since the 'big day' falls on Monday, so I have plan sort of pre and post anniversary celebration...(erkkss 'ngegeh' nye huhu) since Kuching nih bila Ogos jer memang full of events (in conjunction with 'City day'...Merdeka and so on and so forth...) so Mama pun tanak lepaskan peluang yang ada....rugi tau...sebab the events pun hold for all of us here..Mama cuma grab the chances saja lah hihi...

Next week...Mama cuti panjang yeahh the whole week gitu...because my maid is going back to her kampung...dah setahun tak balik kan...raya nih Mama tak dapat nak release dia sebab dah quite sarat jugak...cemana nak jaga Asha yang tengah melasak tuh..?? sedangkan time ni pun Mama tak larat sangat...seb baik lah Papa ada

Lately, Mama takde amik gambar sangat sebab...'sebok' hehe...(alasan sangat!) maybe bila Mama cuti nanti adalah gambar2x terbaru...yg ni pon gambar lama...nampak sangat lah Mama ni malas...ker pembawakan budak eh...(alasan lagi!)

pose tayang 'gigi'




pose 'mata bulat'




Monday, 23-Jul-2007 01:48 Email | Share | | Bookmark
My Precious...

 
 
 
View all 6 photos...
Mama dah less bz during weekend since kelas takde hehe (for 2 semesters only! )...inilah saat2x yang paling dinantikan since bleh jenjalan with Papa and Asha...what a wonderful time...hik hik...

Yesterday and the day before...kitorang shopping untuk 'Adik Asha'...lenguh lah kaki berdiri sebab pilih baju2x yg tengah sale...hehe ambik kesempatan tengah mega sales nih...kalo tak..tak merasa baju harga murah camni especially newborn yg kejap jer pakai...so berbaloi lah jugak...Asha plak sampai tido2x kat dalam stroller huhu...Papa plak ambik kesempatan gunting rambut...so lagilah aman Mama nak shopping ye tak..??

Sampai rumah unpack barang2x suma...aiks pesal baju2x biru belaka nih..?? hehe kes konpiden ngan scan ari tu lah...Asha pun asyik sebut baju 'Adik Boy' kacak!!!! hehe takpe tink positip weh...sampaikan Papa cakap alah kalo kuar Girl pun cantik jugak pakai baju biru!


takpelah Ma...Asha pun pakai baju biru gak..cantik kan..??









nampak tak 'pintu gerbangku'..?????





with her cousin...tgk apa ntah...




'Adik Asha' updates;

~ makin lasak...especially kol 12am (time best tido lah dia bantai kungfu kat dlm tu)
~ dah respond dengan bunyi and etc.
~ suka buat 'gelombang tsunami' hehe (tapi tahan je lah ngan perut yg makin tegang nih huhu)
~ tido waktu Mama keja...alert dengan breakfast, lunch and dinner time! hehe dia lapar kot..



Monday, 9-Jul-2007 07:12 Email | Share | | Bookmark
"I am 27 today...yay!"

yeahhh how time flies...dah tua pun..hehe...takpe..yg penting...nampak muda...huhu...this pic taken last night...yeah dinner awal...because me and hubby can't make it tonight...hubby is so bz...takpe...bak kata Mama Jules yg juga celebrate birthday hari ni (waaahhh same date hihi..Happy Birthday Mama Jules!!!) no matter big or small the celebration...just celebrate!!!!

oleh kerana Mama mengidam nak makan steamboat (masa preggy nih mengidam tak sudah...jagung bakarlah..daging burung puyuhlah...haizz)...so malam tadi dapatlah Mama merasa steamboat kat Blue Lagoon, Crowne Plaza...ehem not bad...last time merasa steamboat...during Valentine's Day back in 2003 kat Magenta (cheh still fresh in memory)...yeah juga bersama hubby tersayang but at that time masih couple gitu hik hik dah kenyang..Mama tersandar..terus hubby amik gambar hehe...tapi perut still nampak kecik eh...badan pun cenggitu jugak...timbang berat 50kg!!! huh part mana yg berat tu ntah lah....

this year Mama dapat perfume since sume perfume Mama dah nak abes! hehe last month dah berabes rembat bling2x kat jari sepasang ngan hubby (hubby nyer befdeh Mama pun tumpang gak aparaaaa ) so Mama tak mengidam sangat nak beli itu dan ini...except...preparation utk sambut another bundle of joy ish ish ish...kalo betullah the baby is BOY...serba biru lah yg Mama nak prepare nih...mana leh pakai yg pink2x segala hmmmm



Saturday, 7-Jul-2007 07:12 Email | Share | | Bookmark
07.07.07 - lucky numbers :D

Happy 25 mos old dearest Asha.. Pa & Ma doakan yang terbaik untuk Asha...jadi anak solehah...jadi 'kakak' yang bertanggung-jawab...anak yang bijak dan menurut kata..AMIINNNN...

Asha tak baper sihat lately...kesian dia...byk kerenah plak tu...commonlah perangai nak dapat adik kan..manja ya amat...mesti cari Papa atau Mama...kalo tak jumpa kompom meraung...sepanjang Mama preggy nih...Alhamdulillah..Mama tak morning sickness...Papa pun tak demam hehe tapi Asha pulak yg tanggung sume tuh...sian anak Mama...selalu jer demam...masa first preggy...Papa yg selalu demam...kali ni...anak Mama nan sorang tu pulak yg kena...haizzz kalo bleh kan biar Mama jer tanggung sume tuh...at least Mama tau lah jaga diri camne kan...kalo Asha tu...bukan tau sgt...tau nangis jer...tau plak ubat tu 'best' ke tak 'best' pandai betul

now Mama dah entered 2nd trimester...berat perut ni tau...Mama plak gaining weight sampai 2-3 kg every months...tu pasal kena soh diet haha...and pagi tadi check-up...scan baby nyer formation..Alhamdulillah sume NORMAL...tak breech ker hapa...elok jer kedudukan baby and placenta...and the gender is hehe...baby BOY...hmm InsyaAllah....sebab biase lah scan ni..kengkadang nampak lain..sekalik kuar lain hehe...since my gynae tu cakap yg 'bird' tuh obvious so...hopefully lah..it's a BOY ngehehehe...ehem jgn le tanya pe mende 'bird' tuh... ..tu pon Papa yg jawab...boy is it...??? chehhh suke lah tu..teman dia tgk bola memalam!!!! hmmm

okeh..since Mama dah habiskan short semester master Mama nih..Mama kena plak cuti dlm 2 semester then continue again the studies...ye lah..Mama nyer due pun exactly next semester nyer final exam..takkan nak amik exam kat labour room kot hehe...lawaknye!!! so Mama tak akan berapa BZ and maybe FP ni pon akan regularly updet lah hendaknye hihi...so friends out there....keep in touch yah...





Tuesday, 3-Jul-2007 01:39 Email | Share | | Bookmark
Upload problem with FP!!!

hmmm dah baper kali try upload gambar kat sini tapi takmo gak...asek dB connection failed jerk...so kalo nak tgk gambar befdeh bash Asha kat KK and Kch...you may find it here okeh...thousands apologies


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net