-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 10-Apr-2007 03:55 Email | Share | | Bookmark
07.04.07 ~ 22 months old

 
 
 
View all 4 photos...
huhu sorry lah....dah berspider web dah FP nih....hihi....yes blame the Mama sebab last minute siapkan a/ment + project....seb baik dah siap...and now tinggal tunggu final exam jerk weekend nih and next weekend...huisshhh double trouble tuh....pray for me yahhh

but then...Mama rest kejap from school before register utk short semester this coming May...huhu dah nasib badan...ape nak buat...

ni gambar ambik masa good friday ari tu...makan kat luar...mau pulak Asha senyum masa amik gambar ni...sebab ada habuan...laici susu Papa dia....kalo tak bagi..dia jerit satu restoren! perghhhh ganasnye! so mau tak mau bagi je lah...sampai Papa lak habiskan minuman Mama!

so far...Asha membesar mcm toddler lain jugak...ade gak terlambat dan tercepat di sana sini...tapi Mama tak kesah la...janji dia sihat dah makin becok bercakap plak tu...kengkadang pelat..kengkadang betul jerk...hehe...takpe...still OK...so mommies out there...ni jerk gambar yg sempat dan berjaya diambil..since gambar lain tu...muka toleh ke lain! grrrr enjoy yaahhh got to read the notes..haiyyaaaa final exam!!! nervous nih

baru gunting rambut depan..oleh kerana terlampau 'behave' maka inilah hasilnye


peel Asha suka makan ais and buah dlm minuman


yeahhh senyum sokmo!






Tuesday, 13-Mar-2007 08:14 Email | Share | | Bookmark
~ Gadis Ayu ~

cemana nak bukak cokelat nih..??
erk sakit tengkuk ke sayang..??
haa Mamarazzi hehe
View all 6 photos...
huhu gambar Asha bertudung...nampak ayu sangat lah pulak! pastu tambah lagi mata bulat and pipi tembam... mcm tak caya ni muka Asha





Wednesday, 7-Mar-2007 01:07 Email | Share | | Bookmark
07.03.07 ~ I am 21 months today

Ma, I'm stuck here like a spiderman oopss cicakman hehe
view from the 12th floor of our room
the view again...
View all 7 photos...
kejapnye masa berlalu...tinggal 3 bulan jer lagi for her Tremendous Two yes...why I said Tremendous ? sebab pada masa ni lah...'Super Tantrums' bebudak ni akan menyerlah! better be prepared...so this year...InsyaAllah she will have double celebration...because on the 7th June tu...we will fly to Sabah...attending my cousin's wed...there we will meet up with dearest cousin Mama and Uncle Asha, Syahmi so when we come back here in Kuching...another celebration awaits hehe...God willing

so far, in her 21 months of development..I couldn't say she is beyond or far behind...the thing is...she keep it as average and as moderate as she can...tak laju sangat...tak lembap sangat...vocabulary keep updating every day...sampai tak perasan lak yg Asha ni dah pandai cakap beberapa patah perkataan hehe...yes blame me for my hectic schedule! Thanks to Hubby because he is the one who watch our lil' girl grows and the one who inform me the progress...tapi satu jer lah..Asha ni makin manja ya amat ngan Mama and Papa...nak dukung jer...tu yg Mama selalu surrender ngan Papa tu... at least Papa larat lah dukung Asha tu...kalo Mama ni...rasa nak tumbang jer

these pics was taken last Monday...yeah..I was on leave on Monday and yesterday...huhu...we decided to take Asha and her cousins swimming at Crowne Plaza...and thanks to Anna for the compliments given to Crowne Plaza during her course in Kuching last year the overnight stay was worth enuff

see what..??


got you! jgn main tepon tu!


what a therapeutic time


Friday, 2-Mar-2007 03:51 Email | Share | | Bookmark
The Tagging :D

yg kuar cuma "tu..tu..tu..tu"
my heart!
erk tangan sape nih..??
View all 5 photos...
Yeah…it’s good to be back! Hehe sorry lah FP mommies sekalian...masa amat cemburu kepada kita semua…sampaikan nak updet sekeping dua gambar pun ambik masa sampai berbulan ya! Huhu…apakan daya…oh ye gambar ni sume…snap malam tadi..Asha tengah feeling tak hengat dengan karaoke lagu kesukaannya ‘My Heart’…huhu like uncle like niece…sama gak ngan Uncle Syahmi yg bak kata ibunya feeling betul bile nengok video clip lagu itu! Aduh bak kata Anna (pesal excerpt cakap org jer ni..almaklum le baru lepas buat assignment) mana tumpah DNA kalo tak ke sedara sepupu pipit ye tak..?? hehehehe

Ok now since I’ve been tagged by Mummy NiNi…so here goes my list of six weird things cekidout!

1. suka ingat nombor..especially plat kete…kete org lain yg tak kenal pun dpt ingat! Siap ingat ngan cat kete sekali! Kalo nampak plat kete jer..tgk nombor…pastu bleh plak relate no. tu ngan no. henpon si itu ke..si ini ke…hehe..atau relate ngan befdeh si itu la..si ini la…habit dari zaman sekolah lagi ni! Kalo keje kat JPJ ni huh kompom ingat sapa tuan punya kete hehe
2. suka dengan comforter…tak kira kitorang punye atau asha punye…kalo kat shopping complex..berjam2x pun tak kesah dok belek comforter! Siap bleh mix match..comforter ngan bantal kusyen..ntah hape hape la
3. suka cuci and hias bathroom! Erkk ntah la nape…walau dah cuci pun rasa tak puas hati jer…pastu deco kat dalam tu lagi cantik daripada deco kat dlm bilik sendiri..huhu…oh ye my room attached with bathroom..so kalo bathroom yg kat luar tu sorry la nak hias ehhehee
4. kalo shopping baju asha…jaaaaraaannggg nak beli gown! Ehehhe mesti berkenan ngan jeans, t-shirt atau long sleeves! Ader gak la gown tapi bleh hitung ngan jari..sebabnye…asha kalo pakai gown..nyamuk suka ya amat nak geget dia sampai merah2x and tinggal lebam! Grrr so kalo pakai seluar..susah sket nyamuk nak hinggap (logik ke..??) maybe masa pregnant dulu teringin nak baby boy tu pasal suka beli outfit camtu kot huhu
5. suka kumpul resit2x tak kira resit beli brg ke resit klinik ke…yg penting segala resit yang ada…huhu…buat penuh purse and henbeg jer…pastu kalo dah penuh sgt..simpan dlm laci…kalo resit klinik simpan dlm fail…ni kalo LHDN suruh declare income ni…bawak satu fail suruh dorang verify haha
6. suka kumpul paper bag…especially lepas shopping..hehe…kat tepi almari tu la tempat simpan…hubby selalu cakap..kalo nak bagi presen kat org…takyah beli kotak atau wrapping segala..guna paper bag tu pun dah cukup…adeh panas telinga!

Huh at last habih tagging game ni…tak dpt fikir benda lain pun..so ape yg terlintas..terus taip jer hehe….

Nama saya..ASHA Septriasa


nak gelek cam Inul huhu


Wednesday, 7-Feb-2007 01:18 Email | Share | | Bookmark
07.02.07

 
 
 
View all 6 photos...
Happy 20 months old our beloved Ashadieyah Apparently, Mama has been super BZ and don't even have the chances to snappy² lil' Asha like she always do recently...haizz but that doesn't mean Mama has abandoned Asha or what...it is the time that matter... naahhh never mind...we will see the paedi this evening and Mama already took half day off just to spend more time with Asha...so it's snappy² time hehe will update the pics later...till then...

so this is the result...the pics are here...memang nampak kurus lah our lil' girl...berat tak naik pun..11.5 Kg jerk...maybe pasal demam teruk ari tu so berat turun byk..then naik sikit jer...last two months pon sama...11.5 Kg gak...hmmm takpe lah...maybe after this..kitorang akan 'pam'² badan Asha supaya debot balik

Hello World!


sempat lagi posing...before jab


Ma, posing camni seksi tak..???


cantik tak rambut saya..???


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net