-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 31-Jan-2007 08:26 Email | Share | | Bookmark
...hmm at last...

I'm the lioness haha
"Irdina..ader fight ngan rambut awak tak..??"
kesian..muka scratch
View all 5 photos...
sorry ler...hehe baru skarang nak updet! ni gamba Asha masa bangun dari tido...yah jgn terkejut ya ibu², mommies and mama² suma...rambut ala² pesen singa gong xi fatt chai ni adalah 'rekaan' semulajadi!...mana² hairstyler pun tak akan dapat buat camni...hanya Asha sorang jer dapat buat okeh! oh iye Anna...hepi besday ye hehe...kalo tgk rambut Asha ni ader fight tak ngan Irdina nye rambut..?? ngehehe tak kesahlah tu...janji vogue kan..?? Asha ni bukan aper...kengkadang tu tido ganas sgt..sampai rambut dia yg minum susu! boleh..?????? ntah ler..Mama pun heran! dah ler muka tu calar balar...kuku pendek cemana pun..masih bleh scratchkan muka sendirik! pening lah Mama...Papa dia pulak nak bagi Asha pakai glove aper kene plak nak pakai glove di bumi iklim khatulistiwa ini..???? tensen Mama!

lately ni pulak Asha asyik demam on off gitu..seb baik bukan on call (aper kaitan nih..??) paling teruk last two weeks and last night...high fever sampai 39.4 gitu...last two weeks tuh kitorang rushed Asha ke NMSC kol 2 pagi sebab badan dia shivering and biru² segala! erkkk Mama panic over the max tau...sampai Asha sedut oksigen segala (sedut ker aper..??) actually dekat NMSC tu baru Mama dapat recall how to face this kind of situation...kalo jadik kat anak org...Mama masih selamberland lagik...tapi ni anak sendirik kan...cemana sekalipun Mama memang tak ingat aper nak buat...yg ingat cuma jerk! last night pun camtu gak..seb baik Mama control panic and at last Asha dah jadik 'pink' semula...yeaahhh tipulah kalo Mama tak takut! Allah jer tau cemana perasaan Mama masa tu...dengan badan Asha yg separuh sejuk..separuh panas tuh...segala mcm surah dan doa yg terlintas Mama baca...bukan takat tu jerk...semalam dlm demam tu Asha mengamuk tak tentu pasal..tanak minum susu...tanak tido walaupun dah makan ubat...asyik nak main kat luar jerk...dengan hujan gerimis kat luar tu manalah Mama nak bawak dia kan...so dia ngamuk sampai habis satu rumah dia sepah...masuk bilik...bilik pun habis sepah jugak! memang menguji kesabaran betul sampai my MIL and SIL pun surrender tatau nak buat aper lagik...tgh malam biler dah penat sgt ngamuk...Asha pun tido...punye lah relief masa tu sebab kesian betul tgk dia ngamuk...this morning Asha bangun dengan senyuman dan lambaian ala² miss world...poor her...hopefully Asha tak ingat apa kejadian semalam huhu...Mama takutlah...sebab Mama sayang sgt anak Mama sorang tu... dialah segalanya bagi Mama erkkk emosenel lah plak hehe...till then...

gunalah pantene!


dah kurus lah anak Mama nih..hilang dah chubby pipi tu!



***Al-Fatihah dan takziah buat keluarga Allahyarham Erwansyah Elias...senior Mama masa sekolah menengah and sama belajar di U masa ambik bachelor..semoga rohnya dicucuri rahmat..Amiinnnn


Tuesday, 9-Jan-2007 00:47 Email | Share | | Bookmark
07.01.07

befdeh boy
blow the candle pls...
with cousin, Asyraf Wajdi
View all 6 photos...
yey! Happy 19th mos to me and my hubby's love, Asha! ehem...Asha makin lasak skang ni...jalan dah takmo sgt dlm stroller..most of the time...nak jalan sendiri and berlari sakan gitu! huarghhh penat Mama nak kejar...ye lah...kalo Papa kejar...lambat sgt...Papa tu berat jgn marah yang! hehe

Mama takde sgt amik gambar Asha sebab sebok 24 jam seminggu ewaahh menjak dah start class nih...makin limited masa utk Papa & Asha...seb baik org tersayang itu memahami...except Asha..my motherhood instinct tells me that she is always longing for me! yelah ader masa time class tetibe jer teringat and rindu ya amat ngan puteri nan sorang tu...haruslah anak Mama pun rasa rindu ye tak..??

well gambar kat bawah tu diambil masa Aidiladha yg lepas...amboiii lambatnye updet! hehe...and some were taken during birthday of Adam Shayqal, Asha's cousin so enjoy & happy viewing!


haa tgk sapa yg over-excited..??


Wednesday, 3-Jan-2007 03:41 Email | Share | | Bookmark
Anjung Senja saksi pertemuan

erk gaduh ker..??
sorang pandang ke lain pulak!
hamboi princess nih hehe
View all 9 photos...
Hajat untuk bertemu dengan Natraikin tercapai juga pada 27 Dec lepas hamboiiii memang cun melecun la Elin tu walau dah anak dua!!!! macam tak caya plak...and then putera-puterinya pulak alahaiii cilik habiss...cinonet jerk rupe nyer budak dua orang tu...sampai Mama terbeliak biji mata ehehehe...Mama set jumpe kat Anjung Senja..sebab tak tau jalan nak ke rumah Elin...harap tak menyusahkan lagi pulak dekat ngan Promenade Apartment tempat Mama stay utk malam tu semata-mata nak jumpa diorang nih Terima kasih utk Elin sekeluarga kerana melayan kitorang malam tu and Mama terharu plak Elin bagi 'HAPPY' cross stitch utk Mama...minta maaf bebanyak Elin sebab Mama tak berkesempatan nak beli souvenir...busy sangat di saat² akhir nak berangkat hari tu dengan aktiviti kat opis nih ingat ye...kalo mai Kuching inform kitorang awal² hehe kitorang plak jadi tourist guide utk you all k

The elegant mothers and happy kids


The glamourous fathers


Wednesday, 20-Dec-2006 03:32 Email | Share | | Bookmark
.::UNIMAS my 2nd home::.

Alhamdulillah..setelah sekian lama menanti akhirnya yesterday offer letter dari UNIMAS selamat berada di tangan Mama...stated in the letter is of course my application to further Master's degree approved and have to register by next week...gumbiranya hati Mama bukan kepalang...tapi kan...next week Mama kan berada di kampung halaman...negeri di bawah bayu cemana nih..?? huhu...tapi takpe..ari nih..Mama sudah minta untuk extend kan registration itu InsyaAllah tidak ada halangan...and tomorrow of course Mama will BZ to the max!!! Mama tepakse amik cuti and buat medical check-up gitu huarrgggghhh...tapi demimu UNIMAS...Mama akan buat jugak...cemanalah rasa jadi student balik nih..?? kepala dah berkarat! dah tu nak buat project lagi huahuahua...kalo skarang Mama yang mengajar students...nanti² Mama jadi student teruk lagi kot..?? uh tepakse lah Mama start makan vitamin...DHA tu sume macam zaman Mama anak dara dulu owh seksa tuh hehe....
and one more thing..untuk pengetahuan fellow FPs' mommies...kalo takde aral melintang atau menegak...hehe hari sabtu nih awal subuh...berangkatlah Mama, Asha and Papa menuju kampung halaman tercinta...uihhh 14 hours of driving ke Sabah tentulah penat ye tak..?? tapi bukan Mama yang driving kesian Papa! oleh itu FP akan berehat dengan lamanya sampai tahun depan!!! waaahhhh lama tuh till then... Merry Christmas and Happy New Year 2007

UNIMAS, my 2nd home


Wednesday, 13-Dec-2006 03:52 Email | Share | | Bookmark
workshop...brainstorming...bla...bla...

Ini gambar² Mama masa attend workshop ari tuh...huhu..tak dpt upload byk sgt..tatau apa problem FP nih! 2 1/2 days workshop tu buat kat Melaka Watercity Resort...huiihhh besh banget dong! resort dia cantik sesangat! haha...walaupun Mama jauh ngan Asha & Papa...tapi oleh kerana kecanggihan teknologi..Mama dapat ber'video call' pun cukup! lepas rindu gak tgk muka and celoteh si puteri Mama tu huhu...so till next updates...choww







[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net