-== Ashadieyah & Azfar Darwisy ==-

By: Preity Fiedah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 7-Jun-2008 03:00 Email | Share | Bookmark
I am 3 years old, already :D

Alhamdulillah…Syukur sangat sebab Birthday Party Asha berjalan dengan lancar…walaupun cuaca mendung and lewat petang tu hujan turun dengan lebat, but Mama rasa puas hati sangat…terasa berbaloi penat lelah Mama, Papa and my in-laws family yang BZ buat preparation since a month ago…phewww





We just plan a simple celebration but it turns out to be a blast one coz of the guests Yeah..tak sangka ramai gak yang datang and we were all worried about the food..takut tak cukup muehehehhe…meja pun tak cukup gak..ada yg terpaksa berdiri..ada yang angkat meja sampai kat kanopi luar plak huhu...sorry bebanyak pada guests yang datang...next time we will be more prepared


At first, we plan a different theme party for Asha and the cuz…tapi tak sesuai plak for the birthday girls…so we decided ‘that theme party’ to be held for Darwisy sebab sesuai sangat dengan dia yang boy itu kan…hik hik…So ‘that theme party’ is KIV first…hmmm ‘that theme party’ of course rahsia lah kan


So for Asha’s party this time takde theme sgtlah…Cuma Asha request nak birthday cake Mickey Mouse huhu…dah pandai demand makcik tu…sib baik dia tak mintak birthday cake CJ7!!! Mana nak carik..??? then we just prepared Mickey’s Invitation & Thank You card for Asha and Barbie for her cuz…kalo kat Kuching ni..this kind of theme party tak lah popular sgt hehe…selalunya dorang datang style ‘redah jer’…tapi tak cuba tak tau plak kan…so 1st attempt nanti during Darwisy nye birthday le hihi


Party starts at 3 pm but common lah kan..janji melayu hihi…most of the guests arrived at 3.30 pm…then bila most of the invited kids datang..we start the cake cutting session…ehem at this time..Asha mengamuk tak tentu pasal…tanak tiup lilin..tanak berdiri depan cake…tanak potong kek…so tepakse lah pujuk dulu janji macam² ngan dia…then baru dia nak..itu pun muka toksah cakaplah kan…birthday girl masam sepanjang masa!!! Haizzzz





Then it’s ‘Makan’ time…hehe….menu of the day…kita just prepare Laksa Sarawak…Nasi Goreng Kampung…’Mee Goreng Terjun’ (last minute)…Ayam Goreng…Sausage…Nugget and Desserts bermacam jenis…Mama and the family tak sempat nak makan sebab sebok layan tetamu…malam tu baru dapat makan…huhu lapar sangat…just makan desserts je sementara layan the guests…huarghhhh sadis sungguh!



Game yang menarik hati most of the guests tak lain tak bukan musical chairs lah ngehehehe…Mak Bapak yang hover tau dari anak suruh rebut kerusi cepat²!!! Keh keh keh kelakar betul sampai ada yang jatuh dari kerusi…kesian…tapi apa pun…semua happy pada masa tu…best sangat bila tgk the guests enjoy each and every minute of the party…that’s why berbaloi betul Mama rasa walaupun penat yang amat!!!

All the pictures taken by Hubby’s cousin…ni pun separuh je hehe…Mama tak larat lah nak tempek seme…gambar dengan guests pun tak letak sebab banyak ‘candid’ ekekekeke...so ini je yg sempat Mama buat…gambar the kids main game pun tak letak gak (apa lah Mama ni..malas!) hehe so just enjoy these pics yah





Not forgetting to my one and only Mumuk... Happy 7 months old...makin berat and kuat makan!!!!





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net